onsdag 6. juli 2011

Litt statistikk

Blogger.com (dvs google) tilbyr helt eminente statistikk-tjenester. La oss se på hva mine besøkende søker på, dersom de kommer seilende fra en søkemotor:

43 treff: "ferske vårruller"
29 treff: "semifreddo oppskrift"
5 treff: "maultaschen"
3 treff: "maultaschen oppskrift"

Og så skipper vi videre til slutten av lista:

1 treff: "verdens beste øl"
1 treff: "cafe bacchus oslo dårlig"

Den siste der var morsom, særlig siden jeg skryter litt av Café Bacchus for tiden, i posten om "muligens verdens beste øl." Det er helt tydelig at folk er helt gale etter vårruller, se EnEgenPlanet som har oppskriften jeg lenket til. Og det er åpenbart at jeg bør legge inn en oppskrift på maultaschen; min desidert store favoritt etter å ha bodd i Baden-Wurttemberg et halvår, og at semifreddo faktisk er noe folk søker etter. Artig.












tirsdag 5. juli 2011

Ragù Bianco

Her er en lys kjøttsaus fra Sølvskjeen, lett redigert. En slags bolognese uten tomat, men med hvitvin, fløte og timian (mitt tillegg). Den er ganske god og lett å lage. Det er en fin måte å bruke hvitvinsrester i kjøleskapet! Porsjonen er nok til 3 personer, og det tar snaut to timer å lage. (Slapp av, mesteparten er koketid, så du kan sitte på Facebook eller henge opp tøy i mellomtiden.) Kjøp boka, den er full av gullkorn!


Du trenger:
2 ss olivenolje
50 g smør
1 gulrot, 1 stangselleri, 1 løk: finhakket
40 gram bacon i småstrimler
400 g kjøttdeig
1 dl hvitvin
2 dl kyllingkraft eller buljong
3 ss kremfløte
3 stilker frisk timian (hakket), eller ca. 1 ts tørket

Fremgamgsmåte:
Varm olje og smelt smør i en tykkbunnet kjele (ca 4 l). Surr grønnsakene og baconet på svak varme i 5 min. Skru opp varmen og tilsett kjøttdeigen. Stek videre til kjøttdeigen forandrer farge; pass på at den hakkes i småbiter underveis. Tilsett hvitvin, og kok et par minutter til alkoholen har fordampet. Smak til med salt og pepper, og tilsett timian dersom denne er tørket. Ha oppi 1 dl av kraften/buljongen. La koke under lokk på svak varme i 90 min. Rør innimellom. Tilsett litt etter litt kraft etter hvert som den koker inn. Tilsett til slutt den friske timianen og fløten. Server til feks spagetti.