søndag 5. februar 2012

Rugkjeks med karve

I høst spiste vi på Alfred, restauranten på Nobels fredssenter. Måltidet var overraskende bra. Desserten var Brie de Meaux, rugkjeks med karve, og portvinssyltede kirsebær. Det var faktisk mildt sublimt.

Så jeg har prøvd meg på rugkjeks for å forsøksvis gjenskape denne opplevelsen hjemme. Denne oppskriften fungerte faktisk strålende! Kjeksen går raskt å lage også. Smaken er mild og rund, men idet man biter i en karvebit får man denne herlige smakseksplosjonen.

Ingredienser (ca 100 stk)
250 g siktet rugmel
100 g smør
0,5 ts salt
2 ts bakepulver
2 ts hel karve
1 dl melk

Bland alt det tørre, og smuldre i smøret. Rør inn egg og spe inn melken. Arbeid sammen til en deig.

Bak ut på et melet bord. Kjevle 2-3 mm tynt og skjær ut kjeks. Jeg liker de som 3cm x 3cm kvadrater, og da går de veldig raskt å bake ut også.

Stekes på 200 °C i ca 11 min. til de er lyst gule i fargen. Unngå at de blir veldig brune i kantene, da mister de litt av den fine smaken.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar