Her er en lys kjøttsaus fra Sølvskjeen, lett redigert. En slags bolognese uten tomat, men med hvitvin, fløte og timian (mitt tillegg). Den er ganske god og lett å lage. Det er en fin måte å bruke hvitvinsrester i kjøleskapet! Porsjonen er nok til 3 personer, og det tar snaut to timer å lage. (Slapp av, mesteparten er koketid, så du kan sitte på Facebook eller henge opp tøy i mellomtiden.) Kjøp boka, den er full av gullkorn!
Du trenger:
2 ss olivenolje
50 g smør
1 gulrot, 1 stangselleri, 1 løk: finhakket
40 gram bacon i småstrimler
400 g kjøttdeig
1 dl hvitvin
2 dl kyllingkraft eller buljong
3 ss kremfløte
3 stilker frisk timian (hakket), eller ca. 1 ts tørket
Fremgamgsmåte:
Varm olje og smelt smør i en tykkbunnet kjele (ca 4 l). Surr grønnsakene og baconet på svak varme i 5 min. Skru opp varmen og tilsett kjøttdeigen. Stek videre til kjøttdeigen forandrer farge; pass på at den hakkes i småbiter underveis. Tilsett hvitvin, og kok et par minutter til alkoholen har fordampet. Smak til med salt og pepper, og tilsett timian dersom denne er tørket. Ha oppi 1 dl av kraften/buljongen. La koke under lokk på svak varme i 90 min. Rør innimellom. Tilsett litt etter litt kraft etter hvert som den koker inn. Tilsett til slutt den friske timianen og fløten. Server til feks spagetti.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar