søndag 5. september 2010

Trøffelolje

Det er enkelte ingredienser som "hever smaken" som Tine sier, og trøffeloljen er helt rå! Helt rå!

For eksempel kan du lage dette tilbehøret til kjøtt med type brun saus og poteter til. Også veldig godt til omelett og prøv med spekeskinke! Jeg lover deg, ass, det er noe helt annet. Du kan forresten lage akkurat samme oppskrift med sellerirot istedet for jordskokker -- det er like godt, og et fantastisk tilbehør til kjøtt!

Jordskokker -- de er fa en annen planet!
Jordskokkpuré med trøffelolje

250 g jordskokker
1 dl melk
25 g smør
salt og pepper
trøffelolje

Skrell jordskokkene skikkelig, kutt i grove terninger. Ha de i en kjele og dekk til med melka og vann. Kok de møre. Det tar litt tid, for jordskokkene er litt harde.

Hell av melk, ha tilbake i kjelen og mos med en stavmikser. Rør inn smøret. Smak til med salt og pepper og noen dråper trøffeloje -- den er sterk og kan ta overhånd!

2 kommentarer:

  1. Skal man fremdeles bruke melk til koking når man bytter ut jordskokkene med sellerirot?

    SvarSlett
  2. Ja, det skal man!

    Oppskriftene er helt like ellers. Dessuten smaker de ganske ulikt, men likevel veldig godt til omtrent de samme tingene.

    Jordskokkpure er veldig godt med spekemat, forresten! Vi hadde spekeskinke til, men kom til at med fenalår hadde vi daua! Og rødvin.

    SvarSlett