lørdag 21. august 2010

Gorgonzola med aprikos- og selleri ... chutney?

Da en kollega disputerte for ett års tid siden, hadde en av kompisene hans, som er kokk og driver et catering-firma, laget en haug med tapas. Sjampisen fløt fritt. En ting stakk seg ut i mengden: små skiver gorgonzola med ...

Aprikos- og selleri-chutney på
gorgonzola-ost samt kjeks (kan og kanskje
bør sløyfes). Snodig lysestake.

Aprikos- og selleri-chutney

1 stangselleri, finhakket
3-4 tørkede aprikoser, i ganske små terninger
1 dl hvitvin
ca. 3 ss sukker
1 knivsodd kanel
1 knivsodd kakaopulver 
1/2 knivsodd chilipulver*

* Jeg bruker supersterkt chilipulver, av typen Rajah som de har i typiske uavhengige matbutikker. De tre krydrene foreligger også som en blanding fra Santa Maria.

Ok, kok opp sukker og hvitvin i en liten kjele og reduser til det er en tynn sirup. Ta av platen og tilsett selleri og aprikos. Smak til med krydder. Det skal bare være et hint av stikk fra chilien.

Med et glass primitivo eller liknende ... super høyborgerlig snacks!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar