Det er forresten viktig at kjøttet er mørt. Helt ferskt kjøtt duger ikke. Bank det i såfall litt med en kjøtthammer.
Kjøtt i mørke (2 pers.)
300 g storfekjøtt fra høyrygg e.l., i grove terninger
2 ss hvetemel
2 ss smør
2,5 dl vann
1 laurbærblad
1 løk i båter
noen dråper sukkerkulør (kan sløyfes)
3 gulrøtter i grove biter
1/2 purre i grove biter; ikke finhakk
1 ss finhakket timian
1 ts hvitvinseddik
salt og pepper
Kjøtt i mørke er både lett å lage og veldig godt! |
Sausen bør nå være passe tykk; tilsett meljevning hvis ikke. Tilsett sukkerkulør dersom du vil ha litt mørkere saus. Tilsett grønnsakene, og la koke videre i 15 min. Smak til med salt, pepper og eddik. Tilsett timian helt til slutt.
Server med kokte poteter. Aass Bayer er godt til!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar